Live Aankomst- en Vertrekinformatie op Schiphol

Overzicht Amsterdam Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol, met IATA-code AMS en ICAO-code EHAM, neemt een prominente positie in als de belangrijkste internationale luchthaven van Nederland. De luchthaven ligt ongeveer 9 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam, in de gemeente Haarlemmermeer in de provincie Noord-Holland en heeft een oppervlakte van 6.887 hectare.

In 2021 was Schiphol de op twee na drukste luchthaven ter wereld voor internationaal passagiersverkeer. Indrukwekkende aantallen van bijna 72 miljoen passagiers in 2019 verzekerden de luchthaven van de derde drukste luchthaven van Europa in termen van passagiersvolume en de toppositie voor vliegtuigbewegingen. Deze bruisende luchthaven verwerkt ook aanzienlijk vrachtverkeer, waardoor het de op drie na drukste luchthaven van Europa is, met jaarlijks ongeveer 1,74 miljoen ton vracht.

Het innovatieve ontwerp van de luchthaven is gebaseerd op het concept van één terminal, met drie vertrekhallen in één grote terminal. Het voldoet efficiënt aan de behoeften van zowel reizigers als luchtvaartmaatschappijen.

amsterdam schiphol

Schiphol Airport fungeert als een belangrijke hub voor prestigieuze luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en haar regionale dochteronderneming, KLM Cityhopper, Corendon Dutch Airlines, Martinair, Transavia en TUI fly Netherlands. Daarnaast heeft easyJet een basis op Schiphol, wat bijdraagt aan de levendige sfeer.

De rijke geschiedenis van Schiphol gaat terug tot de opening op 16 september 1916 als militaire vliegbasis. Na het einde van de Eerste Wereldoorlog veranderde het in een burgerluchthaven en verloor het zijn militaire rol volledig uit handen. Ondanks de verwoestingen tijdens de oorlog werd het vliegveld veerkrachtig herbouwd en groeide het gestaag in aanzien. In 1949 werd een cruciaal besluit genomen, waarbij Schiphol werd aangewezen als de primaire luchthaven van Nederland, waarmee het belang van de luchthaven in de luchtvaartwereld werd bevestigd. Het streven naar uitmuntendheid en tevredenheid van passagiers leverde Schiphol Airport in 2020 de prestigieuze titel “Beste luchthaven in West-Europa” op, een erkenning van de toewijding aan het bieden van een eersteklas reiservaring voor alle bezoekers.

Roken op Schiphol

Als gevolg van een uitspraak van de Hoge Raad die gevolgen heeft voor de horecasector in Nederland, zijn vanaf 1 april 2020 alle overdekte rookruimte Schiphol op de luchthaven gesloten, ook die in de terminal van Schiphol.

Rokerszone voor de Plaza

Roken, inclusief het gebruik van e-sigaretten, is ten strengste verboden binnen de terminal. Buiten op het Jan Dellaertplein, gelegen op het voorplein van Schiphol Plaza, zijn echter aangewezen rookplekken beschikbaar. Op deze aangewezen locaties kunnen passagiers roken en tegelijkertijd rekening houden met het comfort van andere reizigers die de Plaza in- en uitgaan.

Roken tijdens een overstap op Schiphol

Passagiers met een aansluitende vlucht die willen roken moeten ook naar het Jan Dellaertplein. Houd er wel rekening mee dat je dan opnieuw door de beveiliging van de Schiphol Airport Amsterdam moet. Afhankelijk van hun nationaliteit kunnen sommige passagiers ook een visum nodig hebben om Nederland binnen te komen voor toegang tot de rookruimte.

Vluchten Schiphol

AMS ligt in Nederland en fungeert als een bruisend mondiaal knooppunt dat reizigers verbindt met een groot aantal bestemmingen wereldwijd. Door de strategische ligging is het niet alleen een essentiële toegangspoort voor reizigers uit Europa, maar ook uit de rest van de wereld.Daarom verzorgt het een zeer groot aantal Schiphol vluchten.

Schiphol wordt erkend als een van ‘s werelds drukste luchthavens voor internationaal passagiersverkeer en verwerkt jaarlijks op efficiënte wijze een aanzienlijk aantal reizigers. Dit kan gemakkelijk worden geverifieerd als je Schiphol vlucht volgen opent. De goed gecoördineerde vluchten maken het een aantrekkelijke keuze voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers en bieden gemak en toegankelijkheid tot een groot aantal bestemmingen.

Binnen het terrein van Schiphol opereert een overvloed aan prestigieuze luchtvaartmaatschappijen, die passagiers een overvloed aan keuzes en uitzonderlijke service bieden. Gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Lufthansa, British Airways, Emirates en diverse anderen hebben Schiphol als basis gekozen, waardoor de status als vooraanstaand luchtvaartknooppunt nog verder wordt verstevigd.

En je kunt de vlucht volgen Schiphol, onze website met behulp van de radar hierboven. Deze laat de route van de vliegtuigen in real time zien.

Schiphol Vertrek: online vluchtschema

Wanneer u met het vliegtuig reist, is het verkrijgen van informatie over de vluchtstatus een belangrijk punt. De luchtvaart is te sterk afhankelijk van het weer en de technische omstandigheden, en het uitstellen van de vertrektijd of het annuleren van een vlucht is helemaal geen zeldzaam geval. Om de anticipatie van de reis niet te bederven, is het belangrijk om niet te laat te zijn voor uw vlucht, maar ook de stemming zal dalen als u bij de terminal aankomt, blijkt dat de vlucht vertraagd is. Een online scorebord, dat u vanuit het comfort van uw huis kunt bekijken, zal helpen om dergelijke overlappingen te voorkomen. Het bevat regelmatig bijgewerkte informatie over de status van Schiphol departures. Dus, als u een vlucht van de luchthaven, dan door te kijken naar de online vertrekbord voor vandaag, vindt u de vertrektijd van uw vliegtuig, of het is vertraagd of geannuleerde vluchten Schiphol. Het kennen van dergelijke details zal het gemakkelijker maken om uw tijd te plannen. Op onze website staat, speciaal voor het gemak van passagiers, een up-to-date online vertrektijden Schiphol.

Plan je je reis vanaf AMS Airport? Op de hoogte blijven van nauwkeurige vertrekinformatie is essentieel voor een naadloze ervaring. Het vertrekbord op Amsterdam Schiphol is uw betrouwbare bron voor real-time updates, zodat u verzekerd bent van een soepel en probleemloos vertrek.

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om op tijd informatie te hebben wanneer u zich voorbereidt op uw vlucht. Het departures Schiphol bord wordt voortdurend ververst met de laatste gegevens van de luchthaven en luchtvaartmaatschappijen, zodat u goed geïnformeerde beslissingen kunt nemen en uw tijd op de luchthaven efficiënt kunt beheren.

Of u nu op zakenreis gaat of op vakantie, het live vertrekbord op Schiphol vereenvoudigt het vertrekproces. Je blijft op de hoogte van mogelijke veranderingen die van invloed kunnen zijn op je reisplannen, zodat je met een gerust hart naar je bestemming reist.

Houd er rekening mee dat het altijd aan te raden is om ruim voor je geplande vertrektijd op de luchthaven te arriveren. En je kunt altijd de exacte Schiphol vertrektijden op het bord controleren. Zo heb je ruim de tijd voor het inchecken, de veiligheidsprocedures en onvoorziene omstandigheden die zich kunnen voordoen, zodat je stressvrij aan je reis kunt beginnen.

Vertrek Schiphol

Amsterdam Schiphol geeft essentiële informatie over de vertrekstructuur:

De luchthaven beschikt over drie vertrekhallen die elk verschillende luchtvaartmaatschappijen en faciliteiten bedienen. Vertrekhal 3 dient als primaire hub voor de meeste internationale vluchten. Met name low-cost maatschappijen zoals easyJet en Ryanair gebruiken deze vertrekken Schiphol hal ook om in te checken. Vertrekhal 2 is gewijd aan KLM-vluchten, terwijl vertrekhal 1 de meeste Transavia-vluchten afhandelt.

Alle drie de vertrekhallen zijn met elkaar verbonden via pieren, zodat passagiers zich vrij tussen de pieren kunnen bewegen. Er is echter een uitzondering met Pier H/M. Zodra passagiers door de paspoortcontrole bij deze pier zijn, hebben ze geen toegang meer tot andere delen van de terminal.

Laten we eens dieper ingaan op de specifieke details van elke vertrekhal:

Vertrekhal 1:

  • Check-in balies 1 tot 8 bevinden zich hier, samen met Lounge 1 en gates B, C en D de AMS Schiphol.
  • Diensten die beschikbaar zijn in Vertrekhal 1 zijn onder andere rolstoelassistentie, zelfbedieningsfaciliteiten en een informatiebalie.
  • Lounge 1 biedt een verscheidenheid aan voorzieningen zoals cafés (bijv. Starbucks), winkels (bijv. Hugo Boss en Rituals), evenals tal van bars, restaurants en cadeauwinkels.

Vertrekhal 2:

  • Check-in balies 9 tot 16 bevinden zich in Vertrekhal 2, samen met Lounge 2 en Gate E.
  • Passagiers kunnen in deze hal gebruikmaken van rolstoelassistentie en zelfbedieningsvoorzieningen.
  • Extra diensten in Vertrekhal 2 zijn bagageopslag, een eerstehulppost, een rookruimte, een internetterminal, een babyruimte, een kinderhoek en een bagageafhandelingsservice.
  • Lounge 2 beschikt over cafés, bars, winkels, souvenirwinkels en de Dutch Boulevard, met twee casino’s en een Nederlandse bar.

Vertrekhal 3:

  • De grootste vertrekhal. Hier bevinden zich de incheckbalies 17 tot 32, evenals de lounges 3 en 4 en de gates F, G, H en M.
  • Passagiers kunnen in Vertrekhal 3 terecht voor selfservice-incheckinformatie, rolstoelassistentie en een balie voor belastingvrije restitutie.
  • Lounges 3 en 4 bieden een verscheidenheid aan voorzieningen, waaronder espressobars, winkels, cadeauwinkels, bars, restaurants en cafés.
schiphol vertrek vluchten

Wat is de incheckprocedure op Amsterdam Schiphol Airport?

Amsterdam Schiphol vliegt op 87 luchtvaartmaatschappijen en er zijn drie manieren om in te checken voor je vlucht.

Online inchecken:
Online inchecken kan vanaf 30 dagen tot een paar uur voor vertrek, afhankelijk van je luchtvaartmaatschappij. Door vroeg in te checken krijg je meer stoelkeuze. Op Schiphol hoef je alleen je bagage, als je die hebt, af te geven bij de balie of bij de bagageband in het vertrekkende vluchten Schiphol van je vluchten.

Selfservice inchecken:
U kunt gebruik maken van selfservice incheckkiosken op Schiphol voor een snel, gemakkelijk en gemakkelijk incheckproces. Deze kiosken bevinden zich bij de incheckbalies in Schiphol Plaza en WTC Traverse. Als je voor deze methode kiest, probeer dan vroeg op de luchthaven te zijn en weet precies hoe laat je vertrektijden Schiphol vandaag.

Aan de balie inchecken:
Je kunt ook bij de balie van de betreffende luchtvaartmaatschappij inchecken voor je vlucht. Houd er rekening mee dat dit proces langer duurt dan pre-check-in methoden.

Hoe vroeg moet je aankomen op Amsterdam Schiphol Airport?

Het tijdstip hangt af van of je al online hebt ingecheckt of niet. Als je niet online hebt ingecheckt, is het aan te raden om ten minste twee uur voor vertrek aanwezig te zijn voor Europese bestemmingen en ten minste drie uur voor bestemmingen buiten Europa. Houd tijdens het vakantieseizoen rekening met nog meer tijd omdat de wachttijden langer kunnen zijn.

Als je alleen met handbagage reist en al online hebt ingecheckt, kun je meteen door naar de douane. In 2015 is er een nieuw veiligheidsscreeningsysteem geïmplementeerd, waardoor de controles sneller verlopen. Als je echter online hebt ingecheckt en bagage hebt, zorg er dan voor dat je je bagage ten minste 40 minuten voor vertrek aflevert. Het instappen begint meestal een half uur voor het geplande vertrek van de vlucht. En je kunt de vertrek Schiphol vandaag zien op het scorebord, op de website of op de luchthaven zelf.

Schiphol aankomst: online vluchtschema

Wanneer u naar uw familieleden te ontmoeten van de luchthaven, en bij aankomst kom je erachter dat de vlucht is vertraagd, dan voel je je ongemakkelijk, omdat je moet wachten op de aankomst van het vliegtuig op de luchthaven terminal. En als je Schiphol als transit airport hebt gekozen, dan is de vertraging bij het landen van je vliegtuig een enorme teleurstelling, omdat je misschien te laat bent voor de volgende vlucht. Toch kunnen dergelijke situaties gemakkelijk worden vermeden, het is alleen nodig om de dienstregeling van de aankomsttijden Schiphol op het online scorebord op onze website te bestuderen. In dit geval bent u voorbereid en kunt u uw tijd goed beheren.

Dit hulpmiddel van onschatbare waarde biedt u het grootste gemak bij het volgen van de voortgang van de vluchten van uw dierbaren of collega’s, zodat u goed voorbereid bent op hun aankomst. Of u nu vrienden en familie ontmoet of belangrijke gasten ontvangt, ons online vluchtaankomstbord houdt u op de hoogte met nauwkeurige en tijdige informatie.

Door het bord regelmatig te raadplegen, blijf je eventuele wijzigingen of vertragingen Schiphol voor en kun je je planning daarop afstemmen. U kunt er zeker van zijn dat de weergegeven informatie voortdurend wordt bijgewerkt en de meest recente gegevens van de luchthaven en luchtvaartmaatschappijen weergeeft.

Omdat we weten hoe belangrijk het is om op de hoogte te blijven van aankomst vluchten Schiphol, is ons online aankomstbord voor Schiphol Airport ontworpen om je een naadloze en probleemloze ervaring te bieden. Bezoek gewoon onze website en ga naar de sectie aankomsten van vluchten om onmiddellijk toegang te krijgen tot uitgebreide en realtime vluchtinformatie die u nodig hebt.

Aankomst Schiphol

Amsterdam Schiphol Airport, een van de drukste en bekendste luchthavens van Europa, heeft vier indrukwekkende aankomsthallen die elk jaar miljoenen reizigers van over de hele wereld verwelkomen. Deze aankomsthallen zijn niet alleen functioneel, maar ook ontworpen om een aangename en efficiënte ervaring te creëren voor passagiers die in Nederland aankomen.

Aankomsthal 1: Aankomsthal 1 is het belangrijkste Schiphol arrivals voor veel internationale vluchten naar Schiphol.Hier stappen reizigers uit hun vliegtuig en betreden ze een ruime en moderne terminal vol natuurlijk licht en uitnodigende architectuur. De hal is uitgerust met ultramoderne immigratie- en douanefaciliteiten die zorgen voor een soepele en efficiënte verwerking van binnenkomende passagiers. Het geluid van opgewonden gesprekken in verschillende talen vult de lucht en weerspiegelt de diverse culturen en achtergronden van de passagiers.

Aankomsthal 2: Aankomsthal 2, gelegen in een aangrenzende vleugel, is een ander belangrijk onderdeel van de arrivals Schiphol. Deze hal is geschikt voor een mix van binnenlandse vluchten, regionale routes en geselecteerde internationale aankomsten. De hal is ontworpen met het gemak van de passagier in het achterhoofd en biedt een breed scala aan diensten zoals bagageafhandeling, geldwisselkantoren en opties voor grondvervoer. Reizigers kunnen hier ook terecht voor informatie over hun verdere reis.

Aankomsthal 3: Aankomsthal 3 bevindt zich in een ander deel van de luchthaven en is bedoeld voor passagiers die aankomen met Schengenvluchten binnen Europa. Deze aankomsten Schiphol hal maakt deel uit van het Schengengebied, waardoor reizigers zonder paspoort tussen de lidstaten kunnen reizen, en biedt een vlotte en efficiënte service voor passagiers die aankomen uit Europese landen. Hier heerst een meer ontspannen sfeer, met reizigers die zich herenigen met hun geliefden of zich voorbereiden op hun spannende avonturen binnen het continent.

Aankomsthal 4: Tot slot dient aankomsthal 4 als extra terminal voor het steeds toenemende aantal passagiers dat via Schiphol reist. Deze hal is uitgerust met geavanceerde technologie, self-service kiosken en gestroomlijnde processen om de constante stroom reizigers te verwerken. De hal de Schiphol aankomsten huisvest een mix van internationale vluchten en staat bekend om zijn efficiënte bagageafhandeling en snelle grenscontroleprocedures.

Amsterdam Schiphol check-in

Het inchecken is modern en geautomatiseerd. Naast de incheckbalies kan de instapkaart worden afgedrukt bij Self-service verkoopautomaten. Personeelsservice is ook niet altijd nodig voor het inleveren van bagage. Je kunt het zelf afhandelen: registreer het, upload het naar een speciale machine – en je bent klaar.

Terminals voor het uitgeven van instapkaarten bevinden zich op de weg naar de gates, u hoeft niet te zoeken voor een lange tijd. Computers in de gele tellers helpen bij het verifiëren van informatie over tickets en het afdrukken van instapkaarten.

In sommige delen van Aéroport d’Amsterdam Schiphol zijn er verkoopautomaten waar u uw bagage kunt afgeven. Als de bagage meer weegt dan toegestaan, zal de machine deze niet accepteren. In ieder geval kan bagage altijd worden overhandigd aan een luchthavenmedewerker aan de balie.

schiphol airport

Baangebruik Schiphol

Schiphol Amsterdam heeft zes start-en landingsbanen, waarvan er één voornamelijk door general aviation wordt gebruikt . AMS heeft een totale oppervlakte van 2787 ha.

De sterkte en richting van de wind bepalen op welke Schiphol banen in gebruik landde. De windsterkte varieert meestal van 3 tot 4 op de twaalfpuntsschaal van Beaufort, maar stijgt vaak tot 6 punten. Het is moeilijk te voorspellen waar de wind vandaan zal waaien, dus landingsbanen in vijf verschillende richtingen stellen je altijd in staat om veilig op te stijgen en te landen.

Terminal Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol houdt zich aan het concept van één terminal, waarbij de gehele infrastructuur onder één dak ligt. Het grondgebied van de terminal Schiphol is verdeeld in drie hallen: 1, 2 en 3. Al deze zalen zijn verbonden door doorgangen, van elke zaal zijn er pieren waarin poorten zijn gelegen. Het systeem van de veiligheids-en douanedienst stelt passagiers in staat om tussen verschillende Perzen te reizen, zelfs als ze naar verschillende hallen gaan. De uitzondering is de pier van low-cost airlines M: als een passagier is geslaagd voor de veiligheidsdienst daar, kan hij niet naar andere hallen en pieren. Passagiers die vanuit de niet-Schengenzone naar de Schengenzone reizen, worden extra gecontroleerd.

Pieren B en C dienen het Schengengebied, pieren E, F en G dienen het niet—Schengengebied. Piers D en H / M zijn gemengd, gebruiken dezelfde poorten voor Schengen en niet-Schengen vluchten.

Pier D is van twee verdiepingen. De benedenverdieping verzorgt niet-Schengenvluchten, de bovenverdieping verzorgt Schengenvluchten. Tegelijkertijd worden dezelfde poorten gebruikt voor Schengen-en niet-Schengen-vluchten, ze zijn verbonden met twee verdiepingen via trappen. Schengen-poorten zijn genummerd van D-59 en hoger, Niet-Schengen-poorten zijn genummerd van D-1 tot D-59.

Pieren H en M, pieren van low-cost carriers, zijn verdeeld volgens hetzelfde principe. Echter, hier is H een niet-Schengen-poort, en M is een Schengen-poort. Beide zones liggen op hetzelfde niveau.

Schiphol Lounge

Amsterdam Schiphol Airport biedt verschillende lounges voor een comfortabele pre-flight ervaring:

Schiphol Lounge

KLM Crown-Lounges: KLM-passagiers, Business Class-deelnemers, Flying Blue Platinum of Gold-deelnemers en SkyTeam Elite Plus-deelnemers kunnen in alle rust ontspannen of werken in de KLM Crown-lounges. Geniet van gratis WiFi in de lounge Schiphol, oplaadpunten en faciliteiten zoals fax- en kopieerservices. U vindt ze in de lounges 25 (Schengengebied) en 52 (intercontinentaal), geopend van 06:00 tot 22:00 uur.

Aspire Lounges: Voor een rustige ervaring vóór de vlucht reserveert u een plaats in de Aspire lounges, ongeacht uw luchtvaartmaatschappij of klasse. Ze bieden werkplekken, gratis WiFi, kranten en snacks. Bezoek Aspire lounge Schiphol 41 (intercontinentaal) van 06:00 tot 21:00 uur of Aspire Lounge 26 (Schengen) van 06:00 tot 21:00 uur.

Star Alliance Lounge: Star Alliance Gold-leden hebben toegang tot de lounge in kamer 27, vlakbij Pier D in Hal 1. Dit is een van de meest comfortabele vertrekhallen Schiphol. Geniet dagelijks van gratis WiFi, drankjes en snacks van 05:30 tot 21:00 uur.

Schiphol Restaurants

Amsterdam Schiphol Airport heeft een gevarieerd aanbod aan restaurants Schiphol en cafés, die inspelen op de smaak van reizigers van over de hele wereld. Onder de overvloed aan beschikbare opties, zijn er een paar etablissementen die eruit springen als bijzonder populaire keuzes:

Het Panorama Restaurant: Het Panorama Restaurant bevindt zich op de derde verdieping van vertrekhal 1 en is een geliefde ontmoetingsplek voor gezinnen, zakenreizigers en individuele reizigers. Met een ruim aanbod aan eten en drinken kunnen bezoekers genieten van een ontspannen lunch of verfrissing terwijl ze genieten van het spectaculaire panoramische uitzicht op de landingsbanen en de vliegtuigen die aankomen en vertrekken, dankzij het aangrenzende dakterras. Het is een van de mooiste Schiphol airport restaurants.

Joe & The Juice: Dit trendy Deense restaurant komt uit Kopenhagen en biedt meer dan alleen heerlijke sappen, smoothies en koffie gemaakt van biologische ingrediënten. Of het nu gaat om bagels voor het ontbijt, koudgeperste sappen, verse broodjes en salades voor de lunch, of zelfs een eenvoudige avondmaaltijd, Joe & The Juice heeft een gevarieerd en bevredigend menu voor ieders smaak.

STACH: Of je nu zin hebt in een snelle hap of een heerlijke traktatie, bij STACH op de airport Schiphol zit je goed. Met ontbijt bagels, verse sandwiches, salades en zoete lekkernijen is deze plek perfect voor elke maaltijd van de dag. Bezoek hun locaties na Beveiligingslounge 4 van voor Security Plaza.

ams airport

Winkels Schiphol

Op Schiphol vind je een breed scala aan Schiphol winkels voor verschillende behoeften. Als je geïnteresseerd bent in cosmetica, vind je in Lounge 2 bestelkiosken van Rituals, Perfumes & Cosmetics en Victoria’s Secret.

Voor juwelenliefhebbers zijn er GASSAN Trends, GASSAN Watches & Jewelry en GASSAN Diamonds. Modeliefhebbers kunnen voor kleding terecht bij Fashion Gallery, Hermès, Burberry, Gucci, Fashion & Travel en nog veel meer.

Souvenirzoekers kunnen voor unieke souvenirs terecht bij Schiphol winkels Dutch Food Gifts, NL+ Souvenir & Sports, House of Tulips, Dutch Discoveries en The Museum Shop. Schiphol zorgt voor een heerlijke winkelervaring met een divers aanbod aan winkels.

Als je behoefte hebt aan eten, kun je op Schiphol terecht voor verschillende opties. Ga naar Chocolates, Liquor & Tobacco voor zoete lekkernijen en drankjes, of ga naar Fine Food voor een selectie gastronomische lekkernijen. Kaasliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Say Cheese met hun verrukkelijke aanbod. Geniet van een bevredigende culinaire ervaring op Schiphol.

Parkeren Schiphol

Schiphol biedt verschillende Schiphol parkeren alternatieven en het is verstandig om je van tevoren goed te laten informeren voor een stressvrije en kosteneffectieve ervaring tijdens je reis.

Kort parkeren Schiphol (P1 parkeren)

Parkeren Schiphol

Of je nu iemand ophaalt of afzet of gewoon een kort verblijf nodig hebt, de handige P1 Parking is de perfecte keuze de kortparkeren Schiphol. Reserveren is niet nodig voor een verblijf tot 48 uur. Volg gewoon de borden naar P1 Parking bij aankomst op de luchthaven (P1 Parkeren 0-48 uur).

Omdat P1 Schiphol dicht bij de terminal ligt, kunt u in 3-5 minuten naar de luchthaven lopen, waardoor uw reis probleemloos verloopt. Gebruik dit adres voor navigatie: Ceintuurbaan Zuid, 1118 CX Schiphol.

Als je langer dan 48 uur blijft, geen zorgen! Je kunt nog steeds langer parkeren, maar we raden je aan om vooraf te reserveren om je plek zeker te stellen. Als je langer dan 48 uur blijft zonder te reserveren, betaal je een toeslag van €100 per dag.

Lang parkeren Schiphol (P3 Parkeren)

Voor een verblijf van meer dan acht uur is deze kosteneffectieve langetermijnparkeerplaats de ideale optie. Volg bij aankomst op de luchthaven de borden naar P3 Lang Parkeren, waar u kunt kiezen uit overdekt of onoverdekt parkeren tegen minimale kosten.

Reserveren is niet nodig, maar als je besluit er een te maken, bespaar je €0,50. Zodra je je auto hebt geparkeerd, neem je gewoon je bagage mee naar het hoofdgebouw.

Hier is een handige tip: als je met iemand reist, zet hem of haar dan samen met je bagage af bij het laad- en lospunt van het P3 Parking gebouw voordat je je auto parkeert. Zo vermijd je het gesleep met je bagage.

Vanaf het P3 Schiphol gebouw kunt u gemakkelijk een van onze gratis shuttlebussen naar de luchthaven nemen. Deze shuttles rijden elke 10 minuten, 24/7. Als u met KLM, TUI of Transavia vliegt, kunt u zelfs direct inchecken vanuit het hoofdgebouw van P3 Parking, waardoor u tijd bespaart en niet met uw bagage in de shuttle hoeft te stappen. Zodra u bij het Departure Area bent aangekomen, gaat u direct door naar de Security Check.

Parkeren Schiphol P3 is gunstig gelegen op slechts 5 minuten afstand van de terminal. Gebruik voor navigatie dit adres: Holiday Avenue, 1118 ZG Schiphol, Haarlemmermeer.

Houd er rekening mee dat er een toeslag van € 10 per dag wordt berekend als u langer parkeert dan gepland. De maximale parkeerduur bij P3 Parking is zes (6) maanden.

Wees gerust, Schiphol lang parkeren is uitgerust met 24/7 videobewaking, zodat de veiligheid van uw voertuig tijdens uw verblijf gegarandeerd is.

Wanneer u aankomt, verlaat u de luchthaven en gaat u naar bushalte A5, die zich voor de ingang van de aankomsthal bevindt. Volg de gele P3 borden om u de weg te wijzen. De gratis shuttlebussen naar Schiphol parking vertrekken vanaf deze halte elke 10 minuten, 24/7.

P6 Valet parking Schiphol (Onoverdekt)

Als uw vertrektijd binnen twee uur valt, is P6 Valet Parking, gelegen aan de Transportstraat, 1118 ZG Schiphol, Haarlemmermeer, de perfecte oplossing.

Om je plek veilig te stellen is online reserveren noodzakelijk en kun je genieten van een minimale parkeerduur van acht uur. Bij aankomst overhandig je je sleutels aan de valet, die ervoor zorgt dat je auto wordt geparkeerd in de daarvoor bestemde P6 Schiphol. Vanaf daar is het slechts twee minuten lopen naar de vertrekhal.

Door online te reserveren kun je profiteren van een deal en bijna 50% besparen op het dagtarief!

Bovendien is het terrein voorzien van 24/7 videobewaking, zodat de veiligheid van uw auto tijdens uw verblijf gegarandeerd is.

VIP Parkeren

Bent u Privium lid? Dan staat u een werkelijk exclusieve reiservaring te wachten. Als Privium lid krijgt u toegang tot een reeks luxueuze privileges op de luchthaven.

Als Privium lid hebt u ook toegang tot de gereserveerde parkeerplaatsen bij P1 en P3 Parking Schiphol. Deze eersteklas parkeerplaatsen zijn exclusief gereserveerd voor leden en bieden gemak en gemak vanaf het begin van uw reis.

Maar dat is nog niet alles! Voor het ultieme gemak biedt de luchthaven speciale Valet Schiphol airport parking opties speciaal voor Privium leden. Laat uw auto achter in de bekwame handen van de professionele valet service en weet dat er goed voor uw auto wordt gezorgd terwijl u aan uw reis begint.

Quick Parking Schiphol

Deze quickparking Schiphol ligt op slechts 15 minuten van Schiphol.

Geniet van het gemak van de shuttlebus service, die u rechtstreeks naar de luchthaventerminal brengt.

Er zijn verschillende opties om aan uw voorkeuren te voldoen. Kies voor de Valet Parking service, waarbij de valetparkeerservice je opwacht bij de luchthaventerminal, je sleutels in ontvangst neemt en je auto veilig voor je parkeert.

Alternatieve opties

Als auto parkeren Schiphol niet je voorkeur heeft, maak je dan geen zorgen, er zijn alternatieve opties:

Kiss & Ride: De Kiss & Ride zone bevindt zich aan de voorkant van Schiphol. Hier kun je je dierbaren en hun bagage gemakkelijk afzetten. Je neemt gewoon afscheid, geeft ze een knuffel en een kus en gaat dan terug naar je auto om weg te rijden. Het is een snelle en efficiënte manier om af te zetten zonder te hoeven parkeren.

Externe parkeerexploitanten: Verschillende parkeergarages en exploitanten in de buurt van Schiphol bieden parkeerplaatsen aan die je van tevoren kunt reserveren. Deze off-site parkeeropties worden vaak beschouwd als een meer goedkoop parkeren Schiphol. Ze bieden pendeldiensten van en naar de luchthaven, waardoor reizigers gemakkelijk hun terminal kunnen bereiken.

Door deze alternatieven te onderzoeken, kunt u een parkeeroplossing vinden die het beste past bij uw voorkeuren en budget, zodat u een soepele start van uw reis kunt maken zonder het gedoe van parkeren op Schiphol.

Van en naar Amsterdam Schiphol

Auto

Als je de voorkeur geeft aan autorijden, is het een handige optie om luchthaven Schiphol met de auto te bereiken. De luchthaven ligt op ongeveer 50 kilometer van Utrecht en onder normale verkeersomstandigheden duurt het ongeveer 41 minuten om de luchthaven te bereiken.

Om de weg naar Schiphol te vinden, volg je de duidelijk aangegeven borden die leiden naar de parkeerterreinen Schiphol Centrum, P1 en P2. Voer voor je navigatiesysteem het adres in: Ceintuurbaan Zuid, Schiphol, Haarlemmermeer.

Schiphol Airport is goed aangesloten op het Nederlandse snelwegennet, waardoor het gemakkelijk te bereiken is. Je kunt de luchthaven bereiken via de snelwegen A4 en A9, en de route is duidelijk aangegeven voor je gemak.

Schiphol Bus

Amsterdam Airport Schiphol biedt een uitstekende bereikbaarheid per bus Schiphol, met tal van diensten die stoppen of stoppen op het busstation dat zich buiten voor het terminalgebouw bevindt.

Voor klanten van EVA Air die in België wonen, is er een handige eigen busdienst beschikbaar vanaf Schiphol. Deze dienst vertrekt en komt aan bij bushalte C11 en biedt routes naar Sint-Gillis, Brussel (vlakbij het treinstation Brussel-Zuid (Midi)) en Berchem, Antwerpen (vlakbij het busstation Antwerpen-Berchem). Deze dienst wordt uitgevoerd in samenwerking met Reizen Lauwers NV, en zorgt voor een vlotte en betrouwbare verbinding voor reizigers naar deze bestemmingen in België.

Schiphol Bus
Trein naar Schiphol

Trein naar Schiphol

De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft een groot trein Schiphol station direct onder het passagiersterminalscomplex op Schiphol. Zodra je op het perron staat, kun je de roltrap op en vanaf Schiphol Plaza kun je direct naar de vertrek- en aankomsthallen lopen. Dit station biedt 24 uur per dag vervoersdiensten en verbindt reizigers met de vier grote steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Daarnaast zijn er efficiënte en vaak directe treindiensten naar vele andere steden in Nederland.

Voor intercity’s biedt Schiphol handige verbindingen met een aantal belangrijke bestemmingen, waaronder Almere, Lelystad, Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Den Haag HS, Rotterdam Centraal, Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Leeuwarden, Groningen, Amersfoort Centraal, Apeldoorn, Deventer, Enschede, Arnhem Centraal, Nijmegen en Venlo.

Er zijn verschillende treinen Schiphol. Internationale reizigers kunnen ook genieten van naadloze treinverbindingen vanaf Schiphol. De hogesnelheidstrein Thalys verbindt de luchthaven rechtstreeks met Antwerpen, Brussel en Parijs Gare du Nord. Daarnaast rijdt de Thalys in het winter- en zomerseizoen ook naar Bourg St Maurice en Marseille. De Intercity-Brussel, ook bekend als “beneluxtrein”, stopt op de luchthaven en verbindt passagiers met Antwerpen en Brussel.

Schiphol Taxi

Schiphol Airport biedt twee taxiservices voor wie op zoek is naar een taxi naar Schiphol: Schiphol Travel Taxi voor algemene reizigers en Schiphol Business Taxi voor zakelijke reizigers. Schiphol Taxi biedt twee handige opties: gedeeld vervoer of privé vervoer. Het grote voordeel van deze diensten is dat je comfortabel van je voordeur naar je bestemming kunt reizen zonder dat je je eigen koffers hoeft te pakken. Bovendien zijn beide diensten 24/7 beschikbaar, wat zorgt voor een naadloze en betrouwbare vervoerservaring voor alle reizigers.

Nuttige informatie over Schiphol

Het jaar van oprichting: 1916
Aantal terminals: 1
Tijdzone Schiphol: GMT+2
Schiphol Luchthaven Coördinaten: 52°18′00″N 4°45′54″O
Locatie: Het ligt 9 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam, in de gemeente Haarlemmermeer in de provincie Noord-Holland.
Schiphol adres: Schiphol Airport Evert van de Beekstraat Schiphol 202 1118 CP Schiphol
Luchthaven Schiphol Postcode: 1118 AP
Schiphol airport Code: AMS, EHAM
Schiphol Luchthaven Contacten: +31 20 7940800
Website: www.schiphol.nl

Plattegrond Schiphol