Volg Schepen Wereldwijd met MarineTraffic

MarineTraffic ‘ s schip tracker, een van de meest bekende en veel gebruikt in schepen volgen, biedt real-time gegevens van de modellen met inbegrip van geavanceerde zoekfuncties. Het biedt een breed scala van talloze gevallen, waaronder een grote hoeveelheid AIS-informatie, sterke tracking vermogen, een breed scala aan functies, enz.

Het Marine Traffic volgt wereldwijd meer dan 100.000 schepen. Succesvolle tracking strekt zich uit van de Indische Oceaan tot de Grote Meren van Canada, eenmaal over de hele wereld. De respectievelijke posities worden regelmatig elke dag bijgewerkt. Dit maakt het heel gemakkelijk om te controleren op welke kusten of havens een schip heeft aangeroepen. U kunt precies zien waar een schip is geweest en waar het naartoe gaat, met nauwkeurige informatie over de koers en snelheid.

Op deze manier, met de dienst kunt u toegang krijgen tot nauwkeurige informatie, zoals:

 • Technische informatie van vaartuigen;
 • Eigendom van het vaartuig;
 • Reisvoorspellingen;
 • Geanimeerde real-time tracking;
 • Precieze locatie;
 • Vertrek -, aankomst-of Ankerplaats;
 • Informatie over bootevenementen;
 • Historische gegevens over overdrachten;
 • Poort oproep data.

Hoe kan ik de locatie van het schip online volgen?

MarineTraffic — Schepen Volgen

Om de locatie van de schepen volgen te bekijken, opent u de sectie “kaart” op de site. Aan de linkerkant is er een menu, Ga Naar zoeken naar de naam van het schip en voer de gewenste naam in. Als er meerdere schepen met deze naam zijn, kunnen de zoekcriteria worden gespecificeerd en gedifferentieerd aan de hand van scheepsidentificatie, land van herkomst of andere gegevens. De service geeft onmiddellijk de locatie van het gewenste object op de kaart, evenals de koers en andere bijbehorende informatie.

Houd er rekening mee dat u de kaart handmatig moet bijwerken als u niet in het systeem bent geregistreerd. Om automatische updates en andere functies, zoals ‘mijn vloten’, in te schakelen, logt u in op uw account. Het totale aantal schepen en hun aantal in een bepaald vierkant wordt weergegeven naast de kaart. In het menu aan de linkerkant vindt u ook:

 • Filter;
 • Laag;
 • Weersomstandigheden;
 • Verkeersdichtheid;
 • Traject.

Op de website MarineTraffic is niet alleen een kaart om te bekijken in real time. In het bovenste menu kunt u het gebied “Schepen” selecteren en zoeken naar naam, roepnaam, IMO-nummer of MMSI-nummer.

De dienst geeft aan welke haven het schip is toegewezen, welk type, welke grootte, welke koers en welke positie het momenteel heeft. U kunt ook een geschatte aankomsttijd op een specifieke bestemming aanvragen.

De site bevat ook informatie over de poorten. U kunt zien hoeveel schepen er nu zijn, aankomst en Vertrek gedurende de dag en zelfs lokale tijd. De meeste functies zijn gratis beschikbaar, maar niet alle. Om het gebruik van havens, schema ‘ s van schepen, de geschiedenis van hun posities te zien, moet u een premium-abonnement kopen.

Type schipOnderwegGestopt
Koopvaardijschip
Tanker
Personenvervoer
Speedboot
Tractoren
Vissersboot
Pleziervaartuig
Ongespecificeerd
Hulp bij navigatie

Soorten schepen

Schepen, afhankelijk van het type, zijn gemarkeerd in verschillende kleuren. Aangemeerde vaartuigen worden afzonderlijk gemerkt. Als u de cursor op een bepaald schip plaatst, verschijnt de basisgegevens erop in een pop-upvenster. Wanneer u op een object klikt, wordt extra informatie weergegeven.

Hoe Filters te gebruiken?

Je hebt de mogelijkheid om de live-kaart bij te werken, voor het geval je het wilt. Door over te schakelen naar een veel meer geavanceerde live map, kunt u toegang hebben tot meer lagen en geavanceerde filtering functionaliteit ook. U kunt verschillende categorieën aanpassen, afhankelijk van uw interesse. Nu kunt u veel meer gedetailleerde informatie over de soorten boten of zelfs filteren hun kenmerken, zoals capaciteit, Bouwjaar, totale lengte en vlag, omvatten of uitsluiten van boten op basis van laadomstandigheden.

U kunt zo veel bewegen als u wilt; Blader door filters op basis van de informatie die u wilt weten. Als u specifieker wilt zijn, kunt u ervoor kiezen om alleen de schepen te tonen die op weg zijn naar een bepaalde haven of die al vertrokken zijn in de gegeven haven of deze te filteren op basis van de laatste positie die u hebt ontvangen.

Zoals vermeld, kunnen meer lagen worden vergrendeld door te wisselen tussen de geavanceerde live-kaart, zoals de emission control area layer (ECA zones), en de daglichtlaag. De laag ECA zones geeft u een visuele indicatie van de nabijheid van het schip tot een missiecontrolegebied en de daglichtlagen, anderzijds, stelt u ook in staat om zich bewust te zijn van waar het zonlicht zich op een bepaald moment bevindt.

Houd er rekening mee dat de live-kaart elke minuut automatisch wordt bijgewerkt om de laatste update weer te geven. Voor veel meer persoonlijk gebruik, kunt u kiezen voor de boot pictogrammen die u wilt verschijnen op uw live-kaart.

Daarnaast vindt u ook filters met betrekking tot Havens, Jachthavens/kleine havens, stations, verlichting en navigatiehulpmiddelen en zelfs foto ‘ s. Maak je geen zorgen, al deze functies kunnen worden aangepast. U kunt tussen hen wisselen of ervoor kiezen om geen details te tonen die voor u niet nodig zijn. Als u hebt besloten om op een poort of zelfs navigatiehulp te klikken, verschijnt er een pop-upvenster met aanvullende informatie over het object, U kunt op de knop “details” klikken om de verzamelde gegevens te zien. Een nieuw tabblad wordt geopend om u de informatie over navigatiehulp te tonen en u te voorzien van details van de poort die u moet weten, Land, Vlag, breedtegraad, lengtegraad, Tijdzone, om er een paar te noemen.

Hoe werkt MarineTraffic?

Marine Traffic maakt gebruik van een AIS-tracking-technologie om gegevens te verschaffen over het onderscheid tussen snelheid en stroming van schepen. Vanaf dat punt kunnen locaties Google Maps overlappen en kunnen veroordelingen de server gebruiken om de ontwikkelingen van de lay-outs en verschillende lay-outs te volgen.

AIS is het acroniem voor” Automatic identification system ” en is een systeem voor het schepen volgen (automatische identificatie). Het AIS-systeem is, in toenemende mate, een belangrijk element van veiligheid tijdens de navigatie op plezierboten, omdat zeilen maakt ons duidelijk zichtbaar, vooral voor grote boten, en stelt ons in staat om te lokaliseren, identificeren en zien de nederlaag van andere boten. Er zijn twee soorten AIS Marine Traffic:

 • Klasse A — zwaar en duur systeem met diverse VHF-stralers en-ontvangers.
 • Klasse B — lichter en meer betaalbaar systeem. Het is degene die voornamelijk wordt gebruikt in de recreatieve navigatie.

In 2002 werd in de SOLAS-overeenkomst geconcludeerd dat alle schepen met een gewicht van meer dan 300GT moesten worden uitgerust met een AIS-systeem van Klasse A. In 2006 werd een lichter protocol (klasse B AIS) goedgekeurd, waardoor lichtere schepen en schepen een klasse B-systeem konden installeren.

AIS

Toepassingsgebied van MarineTraffic

Mensen gebruikten Marine Traffic voor hun eigen of commerciële ruimte. De belangrijkste groep van gebruikers omvat maritieme experts, schip zoekers en andere hobbyisten. Veel leden van deze groep abonneren zich op de betaalde versie van de dienst en bieden vrijwillig hun vrije tijd aan de Gemeenschap, Uploaden foto ‘ s en gematigde inhoud die is geüpload naar de website.
MarineTraffic is een enorme bron voor mensen die verliefd zijn op boten en de zee. Of je nu gigantische containerschepen over de hele wereld volgt, het pad van supertankers volgt terwijl hun olieleveringen de wereldwijde industrie gaande houden, of gewoon schepen volgen je wist nooit dat ze bestonden. Het noodteam kan de bootzoeker ook gebruiken om in sommige noodsituaties tijdig informatie en verduidelijkingen te krijgen.

Hoe deel uit te maken van MarineTraffic team?

Je kunt deel uitmaken van dit project als een andere deelnemer. Het enige wat u hoeft te doen is het installeren van de AIS automatische identificatiesysteem. Dankzij dit systeem deelt en ontvangt Marine Traffic echte informatie over zeebewegingen.