Eindhoven Airport Vertrek- en Aankomstinformatie

Overzicht Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de op één na drukste luchthaven van Nederland en vormt de belangrijkste toegangspoort tot het zuiden van het land. Het ligt ongeveer 7,6 kilometer ten westen van het centrum van Eindhoven en biedt gemakkelijke toegang tot zowel de stad als de omliggende regio’s.

Geschiedenis en ontwikkeling

Eindhoven Airport werd oorspronkelijk opgericht als militaire vliegbasis tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de loop der decennia heeft het zich ontwikkeld tot een belangrijke burgerluchthaven, die elk jaar een toenemend aantal commerciële vluchten en passagiers ontvangt. Door voortdurende uitbreiding en modernisering voldoet de luchthaven aan de groeiende eisen van de luchtvaart.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Eindhoven Airport biedt onderdak aan vele luchtvaartmaatschappijen, waaronder zowel full-service maatschappijen als low-cost maatschappijen. Opvallende luchtvaartmaatschappijen die vanaf de luchthaven vliegen zijn Ryanair, Transavia en Wizz Air. De luchthaven biedt een breed scala aan binnenlandse en internationale bestemmingen en verbindt passagiers met belangrijke steden in Europa en andere landen. Populaire bestemmingen zijn Londen, Barcelona, Boedapest en vele andere.

Op vliegveld Eindhoven vertrekken vluchten naar diverse bestemmingen binnen en buiten Europa, waardoor het een belangrijke hub is voor reizigers uit de regio.

Eindhoven Airport is uitgerust met moderne faciliteiten en diensten om een comfortabele en gemakkelijke reiservaring te garanderen.

Terminal Airport Eindhoven

Eindhoven Airport, bekend om haar moderne infrastructuur en efficiënte dienstverlening, heeft één terminal die aan alle passagiersbehoeften voldoet. De terminal is ontworpen om een soepele en plezierige reiservaring te garanderen en biedt een verscheidenheid aan voorzieningen en faciliteiten.

Lay-out en ontwerp

De terminal van Eindhoven Airport is overzichtelijk, waardoor passagiers er gemakkelijk kunnen navigeren. Het is verdeeld in verschillende secties, waaronder check-in gebieden, veiligheidscontroles, vertrek gates en bagage gebieden. Duidelijke bewegwijzering en behulpzaam personeel zorgen ervoor dat passagiers gemakkelijk hun weg kunnen vinden.

Winkelen en dineren

De terminal beschikt over een reeks winkel- en eetgelegenheden voor verschillende smaken en voorkeuren. De belastingvrije winkel biedt een ruime keuze aan producten, waaronder cosmetica, parfums, elektronica en lokale Nederlandse specialiteiten. Er zijn ook verschillende boetiekjes en buurtwinkels voor last-minute reisbenodigdheden.

Eetgelegenheden zijn er in overvloed, met cafés, restaurants en bars met verschillende keukens. Passagiers kunnen kiezen uit snelle snacks en fastfood tot volledige maaltijden en internationale gerechten. Populaire plekken zijn lokale Nederlandse eetgelegenheden, internationale ketens en koffieshops, zodat er voor elk wat wils is.

Eindhoven Airport

Lounges en ontspanningsruimtes

Voor passagiers die op zoek zijn naar extra comfort beschikt de terminal over lounges waar ze voor hun vlucht kunnen ontspannen. Deze lounges bieden een rustige omgeving met comfortabele stoelen, gratis verfrissingen en gratis WiFi. Ze zijn perfect voor zakenreizigers die een rustige ruimte nodig hebben om te werken of voor vakantiegangers die willen ontspannen.

Toegankelijkheid en assistentie

Eindhoven Airport zet zich in voor een inclusieve ervaring voor alle passagiers. De terminal is uitgerust met verschillende toegankelijkheidsvoorzieningen, waaronder hellingen, liften en toegankelijke toiletten. Er zijn ook speciale zitgedeeltes voor passagiers met beperkte mobiliteit. Assistentie van getraind personeel kan vooraf of ter plaatse worden aangevraagd voor een probleemloze ervaring.

Bagage en Aankomst Eindhoven Airport

De bagageband bevindt zich op de begane grond van de terminal, dicht bij de aankomsthal. De bagagebanden zijn duidelijk gemarkeerd en er zijn informatieschermen met vluchtgegevens. In de aankomsthal zijn voorzieningen zoals autoverhuurbalies, taxistandplaatsen en openbaar vervoer, zodat passagiers hun reis gemakkelijk kunnen voortzetten.

Extra diensten

De terminal van Eindhoven Airport biedt ook verschillende andere diensten om de passagierservaring te verbeteren. Deze omvatten het inpakken van bagage, verloren voorwerpen en informatiebalies waar het personeel kan helpen met eventuele vragen. Er zijn ook kinderspeelplaatsen, zodat gezinnen een aangename tijd hebben op de luchthaven.

Plannen voor de toekomst

Airport Eindhoven blijft plannen maken voor toekomstige groei en ontwikkeling. Lopende projecten omvatten uitbreidingen van de terminal, verbeteringen aan de infrastructuur en de introductie van nieuwe technologieën om de passagierservaring te verbeteren. De luchthaven wil haar reputatie als belangrijk luchtvaartknooppunt in Nederland behouden door diensten van hoge kwaliteit te leveren aan een toenemend aantal reizigers.

Vertrek Eindhoven: Online Vluchtschema

Als je je vertrek Eindhoven plant, zorg er dan voor dat je alle benodigde documenten hebt en controleer vooraf de status van je vlucht.

Eindhoven Airport biedt een gemakkelijke en comfortabele passagierservaring. Het vertrekgebied van de luchthaven omvat verschillende belangrijke fasen: inchecken, veiligheidscontrole, wachten op instappen en boarden.

Check-in

Inchecken op Eindhoven Airport begint 2-3 uur voor vertrek en eindigt 40-60 minuten voor Eindhoven Airport vertrek. Passagiers kunnen inchecken bij de incheckbalies of zelfstandig met behulp van self-check-in kiosken. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen is online inchecken beschikbaar, wat tijd bespaart en wachtrijen voorkomt. Bij het inchecken moet een paspoort of ID-kaart worden getoond, evenals een ticket of instapkaart als het inchecken vooraf is gedaan.

Boarding gates (gates): De verschillende boarding gates bevinden zich in de wachtruimte. Ze zijn uitgerust met informatieborden waarop vluchtinformatie, instaptijden en gate-informatie worden weergegeven. Passagiers kunnen zich naar hun gate begeven door de borden en aankondigingen te volgen.

Voor een soepele vliegveld Eindhoven vertrek is het aan te raden om vooraf online in te checken en bagagebeperkingen te controleren om onnodige vertragingen te voorkomen.

Veiligheidscontrole

Bij vertrek Eindhoven Airport is het belangrijk om ruim op tijd aanwezig te zijn om stressvrij door de veiligheidscontroles. Na het inchecken en het afgeven van de bagage gaan de passagiers door een veiligheidscontrole. In dit stadium worden de handbagage en persoonlijke bezittingen van de passagiers gecontroleerd. Het is belangrijk om te weten dat vloeistoffen in de handbagage in verpakkingen van maximaal 100 ml en verpakt in een doorzichtige plastic zak mogen zitten. Het wordt aanbevolen om elektronische apparaten en metalen voorwerpen van tevoren uit de handbagage te verwijderen voordat je door de veiligheidscontrole gaat.

Vertrekbord

Het vertrekbord op Eindhoven Airport bevindt zich in het midden van de terminal en is gemakkelijk toegankelijk voor passagiers. Op het bord staat actuele informatie over vertrektijden, vluchtnummers, incheckbalies en gates. Passagiers wordt geadviseerd het bord regelmatig te raadplegen in geval van wijzigingen in de dienstregeling of gates.

Wachtruimtes

Na het passeren van de security komen passagiers in de wachtruimte. Eindhoven Airport heeft comfortabele wachtruimtes met comfortabele stoelen en stopcontacten voor het opladen van elektronische apparaten. Er zijn ook cafés, restaurants, duty-free winkels en kinderspeelplaatsen in de wachtruimte om de tijd voor je vlucht op te vrolijken. Voor business class passagiers en houders van een privilegekaart is er een VIP-lounge met verbeterde omstandigheden om te ontspannen en te werken.

Vluchtstatussen

De vluchtstatus kan zowel op het bord op de luchthaven als online op de website van Eindhoven Airport worden gevolgd. Actuele informatie over vertrekken en aankomsten helpt passagiers op de hoogte te zijn van mogelijke vertragingen of schemawijzigingen. In geval van vertragingen wordt passagiers geadviseerd contact op te nemen met vertegenwoordigers van de luchtvaartmaatschappij voor verdere instructies.

Wat u moet weten als u met een vlucht reist

  1. Documenten: Zorg ervoor dat je alle nodige reisdocumenten hebt: paspoort, visum (indien nodig), tickets en instapkaarten.
  2. Bagage: Controleer het bagagebeleid van je luchtvaartmaatschappij om extra kosten en problemen bij het inchecken te voorkomen.
  3. Aankomsttijd op de luchthaven: Het is aanbevolen om 2-3 uur voor vertrek op de luchthaven te zijn voor internationale vluchten en 1-2 uur voor binnenlandse vluchten.
  4. Veiligheidscontrole: Bereid je voor op de veiligheidscontrole door de regels voor het meenemen van vloeistoffen en elektronische apparaten te volgen.
  5. Vluchtinformatie: Check regelmatig het vertrekbord en de status van uw vlucht om op de hoogte te zijn van eventuele wijzigingen.

Eindhoven Airport streeft naar maximaal comfort en gemak voor haar passagiers en biedt alle diensten en infrastructuur die nodig zijn voor een prettige start van uw reis.

Parkeren Eindhoven Airport

Parkeren Eindhoven Airport

Vergeet bij het plannen van je Eindhoven vertrek niet om een parkeerplaats voor je auto te regelen. Eindhoven Airport biedt verschillende parkeeropties om aan de verschillende behoeften van passagiers te voldoen.

P1 Express Parking: De ideale optie voor diegenen die waarde hechten aan hun tijd. P1 Express Parking ligt direct naast de terminal, waardoor u snel bij het luchthavengebouw bent. Deze optie is geschikt voor kort parkeren.

P3 Parkeren: Als u voor langere tijd wilt parkeren, kunt u gebruik maken van P3 Parkeren. Deze optie ligt iets verder weg van de terminal, maar biedt handige pendeldiensten die regelmatig rijden tussen de parkeerplaats en de terminal.

P4 Parking: P4 Parking is een goede keuze voor de budgetreiziger. Het ligt het verst van de terminal, maar biedt ook een gratis pendeldienst naar de luchthaven.

Aankomst Eindhoven: Online Vluchtschema

Blijf op de hoogte van de aankomst vluchten Eindhoven met onze real-time updates en gedetailleerde informatie over aankomsttijden en vluchtstatus.

Het aankomstgebied van de luchthaven is ontworpen om de aankomst van passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. De luchthaven staat bekend om haar hoge serviceniveau en toegankelijkheid voor passagiers van over de hele wereld.

Informatiebalie op Eindhoven Airport

De informatiebalie op Eindhoven Airport bevindt zich in de hoofdterminal, naast de aankomst- en bagageband. Medewerkers staan klaar om u te helpen met al uw vragen over uw aankomst Eindhoven, vervoer, luchthavendiensten en andere aspecten van uw reis.

De informatiebalie is 24 uur per dag geopend om ervoor te zorgen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar op de luchthaven, wat handig is om bij aankomst in contact te komen met vrienden en familie.

Aankomst Eindhoven Airport en paspoortcontrole

Zodra je vliegtuig geland is, volg je de borden naar de aankomsthal. Er is een vereenvoudigde paspoortcontrole voor passagiers uit Schengenlanden. Als je uit een niet-Schengenland komt, wees dan voorbereid op de paspoortcontrole. Bereid je documenten op voorhand voor om het proces te versnellen.

Bagage

De bagageband bevindt zich op de begane grond van de aankomsthal. Informatieborden helpen u de juiste bagageband te vinden aan de hand van uw vluchtnummer. In geval van verloren bagage kunt u contact opnemen met het bureau voor gevonden voorwerpen naast de bagageband.

Douanecontrole

Met efficiënte douane- en immigratieprocedures bij aankomst Eindhoven Airport kunnen passagiers snel en gemakkelijk de luchthaven verlaten en hun reis voortzetten. Als u goederen hebt aan te geven, ga dan naar de rode gang “Niets aan te geven”. Als je geen goederen hebt aan te geven, gebruik dan de groene gang. Maak je vooraf vertrouwd met de regels voor het binnenbrengen van goederen om misverstanden te voorkomen.

Aankomstenbord

Het aankomstbord op Eindhoven Airport bevindt zich in de aankomsthal en geeft informatie over huidige en verwachte vluchten. Op het bord zie je de vluchtstatus, het vluchtnummer, de stad van vertrek, de aankomsttijden Eindhoven en het nummer van de bagageband. De elektronische borden staan op prominente plaatsen zodat passagiers gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben.

Als je de aankomsttijden Eindhoven Airport wilt weten, download dan de luchthaven-app voor real-time updates.

Vervoer naar de stad

Bij aankomst Eindhoven Airport kunt u direct gebruikmaken van diverse transportopties naar het stadscentrum. Luchthaven biedt verschillende manieren om naar het centrum en andere bestemmingen te reizen:

Bussen: Regelmatige buslijnen verbinden de luchthaven met het treinstation van Eindhoven en andere belangrijke punten in de stad. Bussen vertrekken elke 15 minuten. Bushaltes bevinden zich direct buiten de terminal.
Taxi’s: Taxi’s staan voor de deur van de terminal. Alle taxi’s hebben een vergunning en bieden vaste tarieven naar verschillende delen van de stad.
Autoverhuur: Autoverhuurbalies van ‘s werelds grootste autoverhuurbedrijven bevinden zich in de aankomsthal. Boek voor uw gemak vooraf een auto op onze website.

Wat te Zien in Eindhoven

Bottle Distillery: breng zeker een bezoek aan deze beroemde distilleerderij waar bier, brandewijn, likeuren en jenever worden geproduceerd.
Galerie Piet Hein Eek: een kleine en gezellige kunstgalerie met altijd leuke exposities.
Stadsbrouwerij Eindhoven: een brouwerij waar je kunt genieten van de beste lokale bieren.
Flying Skittles: dit zijn eigenlijk gigantische kegels die door het centrum vliegen.
Parktheater: een theater met moderne zalen, mooie foyer, restaurant en buitenterras.

Eindhoven Aankomst markeert het begin van een nieuwe reiservaring, gevuld met mogelijkheden om de stad te verkennen en nieuwe herinneringen te creëren.

Hoe Kun Je Je Het Beste Verplaatsen in Eindhoven?

Er rijden niet veel auto’s in het centrum van Eindhoven – inwoners en toeristen verplaatsen zich het liefst te voet door de stad. Als je het echter wat sneller wilt doen, kijk dan eens naar Nederlands populairste vervoersmiddel – de fiets! Je kunt op veel locaties in de stad een fiets huren. Als je buiten de stad reist, zijn bussen de enige optie – gelukkig zijn er genoeg routes die dag en nacht rijden, en vrij vaak.

Eindhoven Airport ligt in de regio Noord-Brabant en er zijn verschillende andere grote en regionale luchthavens in de buurt. Hier is een lijst van vliegvelden die relatief dichtbij Eindhoven Airport liggen:

Eindhoven Airport Vertrek En Aankomst

Amsterdam Airport Schiphol (AMS)

Afstand: ongeveer 125 kilometer ten noorden.
Reistijd: ongeveer 1,5 uur met de auto of trein.
Beschrijving: Dit is de belangrijkste internationale luchthaven in Nederland en een van de grootste in Europa, met een breed aanbod aan internationale en intercontinentale vluchten.

Rotterdam Den Haag Airport (RTM)

Afstand: ongeveer 110 kilometer naar het noordwesten.
Reistijd: ongeveer 1,5 uur met de auto.
Omschrijving: Regionale luchthaven met zowel binnenlandse als internationale vluchten, met de nadruk op Europa.

Maastricht Aachen Luchthaven (MST)

Afstand: ongeveer 90 kilometer naar het zuidoosten.
Reistijd: ongeveer 1 uur met de auto.
Beschrijving: De luchthaven bedient het zuidelijke deel van Nederland en biedt verschillende internationale bestemmingen en vrachtvluchten.

Internationale Luchthaven Antwerpen (ANR)

Afstand: ongeveer 110 kilometer ten zuidwesten, in België.
Reistijd: ongeveer 1,5 uur met de auto.
Beschrijving: Een kleine internationale luchthaven met een beperkt aantal Europese vluchten.

Brussel Luchthaven (Brussels Airport, BRU)

Afstand: ongeveer 130 kilometer naar het zuiden.
Reistijd: ongeveer 1,5-2 uur met de auto.
Beschrijving: De belangrijkste luchthaven van België biedt een breed scala aan internationale vluchten, waaronder intercontinentale vluchten.

Weeze Luchthaven (NRN)

Afstand: ongeveer 80 kilometer naar het oosten, in Duitsland.
Reistijd: ongeveer 1 uur met de auto.
Beschrijving: Een kleine luchthaven die voornamelijk goedkope luchtvaartmaatschappijen bedient en vluchten binnen Europa aanbiedt.

Dynamiek Passagiersvervoer Eindhoven

2017 bleek een recordjaar voor Eindhoven wat betreft de dynamiek van het passagiersverkeer – vergeleken met het jaar ervoor steeg het met 19,4% tot bijna 5,7 miljoen passagiers. De groei zette door in 2018, maar in een bescheidener tempo van ongeveer 10 procent.

In 2019 bleef het passagiersverkeer in Eindhoven groeien, hoewel de groei vertraagde naar 5 procent tot ongeveer 6,7 miljoen passagiers. 2020 was echter een cruciaal jaar vanwege de COVID-19 pandemie, die het vliegverkeer wereldwijd zwaar heeft getroffen. Als gevolg daarvan daalde het passagiersverkeer in Eindhoven sterk met 70% tot ongeveer 1,9 miljoen passagiers.

In 2021 was er een gedeeltelijk herstel en steeg het passagiersverkeer naar 3,2 miljoen passagiers, nog steeds ruim onder het niveau van voor de pandemie. In 2022 zette het herstel door en bereikte het passagiersverkeer 4,5 miljoen passagiers, een stijging van 40% ten opzichte van 2021.

In 2023 bereikt Eindhoven Airport bijna het niveau van voor de pandemie met ongeveer 5,5 miljoen passagiers, wat duidt op een gestaag herstel van de luchtvaartsector. Dit jaar zal het passagiersverkeer naar verwachting blijven groeien en de 6 miljoen passagiers overschrijden, waarmee de luchthaven weer terug is op de waargenomen groeiniveaus.

Vlucht Volgen naar Eindhoven

Innovatie en Gemak op Eindhoven Airport

Eindhoven lanceerde als eerste vliegveld BurenApp, een mobiele applicatie waarmee je kunt voorspellen hoeveel vliegtuigen er de komende 24 uur over de regio vliegen en wat hun routes zijn. Het verstrekken van verbeterde informatie over vluchtoperaties zal leiden tot meer begrip, zegt Christian Agerbeek, hoofd luchthavendiensten van Eindhoven. Volgens hem “is het kunnen voorspellen van het vliegverkeer een nuttig hulpmiddel voor omwonenden.”

Aan de vooravond van het nieuwe jaar, 2019, is Eindhoven Airport gestart met een innovatief project voor het screenen van handbagage en bagage. Op last van het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid moesten alle luchthavens in Nederland binnen een jaar automatische explosievendetectiesystemen voor handbagage (EDSCB) universeel implementeren op de punten waar vóór de vlucht wordt gescreend. De directie van Eindhoven koos hiervoor EDSCB-scanners van de C3-standaard, zogenaamde CT-scanners. In tegenstelling tot traditionele screeningsystemen maken deze het mogelijk om handbagage-items, waaronder vloeistoffen en elektronische apparaten, in 3D te scannen. Passagiers hoeven dus niet langer hun tassen te openen en de inhoud eruit te halen bij de veiligheidscontroles.

Het proefproject werd als een succes beschouwd en eind 2019 werden er al zes ATRS toegevoegd aan de eerste twee ATRS op Eindhoven. De luchthaven is daarmee volledig overgestapt op automatische tray return systemen.

Eindhoven Airport is daarmee een van de eerste luchthavens ter wereld geworden waar 100 procent van de handbagage wordt gecontroleerd met behulp van 3D-screeningtechnologie en passagiers hun tassen niet hoeven te legen door er elektronica en vloeistoffen uit te halen. Een meer dan overtuigend bewijs dat de luchthaven zich niet alleen ontwikkelt, maar dat ook doet in het belang van de gemeenschap.

Nuttige Informatie over Eindhoven

Basisgegevens van Eindhoven Airport:

Luchthaven land: Nederland
De op één na grootste luchthaven van Nederland.
GMT tijdzone (zomer/winter): +2/+1.
Geografische breedtegraad 51.45, geografische lengtegraad 5.37.
Geografische ligging van de luchthaven: 7 kilometer ten westen van de stad Eindhoven.
Aantal luchthaventerminals: 1.
Officiële website: www.eindhovenairport.com

Belangrijkste codes:

IATA luchthavencode: EIN.
ICAO luchthavencode: EHEH.

Contactgegevens:

Het postadres van de luchthaven is Luchthavenweg 25, 5657EA, Eindhoven Nederland.
Openbaar telefoonnummer luchthaven:+31402919818
Publiek telefoonnummer luchthaven:+35227000767
Fax luchthaven: +31402919820
E-mailadres luchthaven: info@eindhovenairport.nl
De basisluchtvaartmaatschappijen van de luchthaven zijn: Transavia Airlines

Eindhoven Luchthaven op de Kaart